Полети София

Самолетни билети

Written by: on February 28, 2011 @ 1:28 pm

1. Свободен си да направиш всичко, което пожелаеш. Ти си шефът и не трябва да се съобразяваш с никого. Сам избираш дестинация, с коя авиокомпания да летиш, дали да отседнеш в 5-звезден хотел, хостел или малка частна квартира. Можеш да ядеш каквото и когато си пожелаеш, да спиш до късно, да вземеш по-ранен влак, да пропуснеш разходката по банални забележителности и цял ден да обикаляш малките улички или пък да изгледаш последния филм за Спайдърмен дублиран на тайландски. Няма да ти се налага да правиш каквито и да било компромиси.

5 причини да пътуваш сам

2. Ще се запознаеш с повече хора. Обикновено когато видят двама или повече души хората се смущават да ги заговорят. Тъй като няма да си част от група, ще ти се наложи да общуваш с много повече хора, било то други любители на пътешествията, приятелски настроени местни или дори обожатели.

3. Ще имаш възможност да следваш инстинктите си. Всеки от нас има шесто чувство както за доброто, така и за лошото. Ако искаш да пътуваш безопасно, задължително трябва да се довериш на интуицията си. Тя може да те подтикне да приемеш предложение за вечеря от непознат във влака или да откажеш на пръв поглед невероятна оферта на друг пътуващ. Когато пътуваме сами е много по-лесно да се доверим на вътрешните си усещания, защото няма други хора, които да ни влияят.

4. Ще се научиш да разчиташ на себе си. Веднъж преживял хранително натравяне в чужда страна или изгубване в голям непознат град, човек става по-силен и се научава сам да се справя с изпречилите се на пътя му трудности. След като преживееш подобно, на пръв поглед ужасно събитие, ще откриеш неподозирани сили в себе си.

5. Има много по-голяма вероятност да ти се случат невероятно неща. Ако пътуваш соло ще си по-отворен към нови преживявания (гледки, звуци, миризми). Колкото и невероятно да звучи, в такъв момент вселената работи за теб. Появяват се правилните хора, точно когато имаш най-голяма нужда от тях. Например, намираш се в Прага, обзела те е тежка носталгия по дома и тогава се появява непознат, който те кани на вечеря вкъщи.

Catogories: Uncategorized

Comments are closed.