Полети София

Самолетни билети

Written by: on April 30, 2013 @ 9:15 am

багажиЛекотата явно става ключово понятие за все повече пасажери по света. Докато компаниите сякаш се надпреварват в това кой колко допълнителни такси за събере за какви ли не услуги, самите пасажери от своя страна също се оглеждат все по-често за идеи и приспособления, с които могат да спестят средства. Едни от тези средства са така нашумелите багажи, които могат да се носят и като връхна дреха. Това разбира се е само една от опциите да се спести от такса за допълнителен багаж. Освен причудливите изобретения за събиране на принадлежности има и по-традиционни средства за справяне с излишната според мнозина такса.

Помните ли онзи епизод на Мистър Бийн, в който героят си режеше панталоните и изстискваше пастата си за съби, за да могат вещите му да се пъхнат в едно малко куфарче? Е, до тази крайност също не е нужно да стигате. Тук ви предлагаме няколко съвета, които са най-вече подходящи за събирането на багаж, предназначен най-вече за кратки почивки и полети.

Наистина в днешно време е по-важно от всякога да умеем да си събираме багажа възможно най-пестеливо и предвидливо. Ръчният багаж по време на пътуване не е запазена марка само за бизнес пътниците, напълно основано подобна философия може да бъде приложена и за всеки един турист, дори и за тези, на които предстои повече от двудневна екскурзия до някъде.

Как да изберем подходяща чанта за ръчен багаж

Ако ще пътуваме само с една чанта, за нас е от голямо значение да изберем правилната такава. Много пасажери предпочитат мини куфарчетата на колелца с твърди стени. Експерти обаче съветват, че подобни чанти трябва да се изоставят и да се избере чанта, която има меки стени и естествено съвпада с изискваните размери за ръчен багаж на авиокомпаниите.

Меката чанта е много по-практична поради една причина. Когато дойде време дрехите и принадлежностите да бъдат натъпквани, твърдото куфарче съвсем не позволява това. Към разтегливата и вместимост на една мека чанта, трябва да се отбележи и още едно предимство на нейна страна – тя винаги е по-лека от куфарчето.

Catogories: Uncategorized

Comments are closed.