Полети София

Самолетни билети

Written by: on December 17, 2014 @ 3:00 pm

Това изключително интересно и богато на история село, което все още пази духа на колониалното време, може да бъде посетено по всяко време на годината. С вътрешни за страната полети може да се достигне лесно. А ако решите да останете и отседнете да пренощувате тук, няма да сбъркате, защото така ще можете да усетите атмосферата на отдавна отминалото славно величие. Диамантина се намира в чудесен планински и скалист район, който ни напомня за търсенето на скъпоценности, злато и диаманти, особено в този район. Векът е осемнадесети, а търсачите са идвали тук на талази. Ако може да си представите тази обстановка, ще можете и да добиете по-точна представа за това колко апетитно е било това село и неговите околности. До известна степен все още е, но предимно поради посещенията на туристи, които се отбиват дотук, за да разгледат и се докоснат до едно от малкото запазени по такъв оригинален начин автентични села в Бразилия.

Бразилия - Диамантина

Художествената стойност на Диамантина

За местните освен злато и диаманти, селото е и исторически и културен обект от национална гордост, защото редица майстори на архитектурата в стар стил. Всички къщи са построени в стар колониален стил, изрисувани и орнаментирани по такъв начин, че разглеждайки ги, мож еда добиете истинска представа за това как са били строени къщите някога на континента.

Гояският исторически център

Ако искате да разгледате още едно подобно място в страната, то трябва да отидете до Гояс. Намира се в централната част на страната и е свидетелство за това какъв е бил актуалния изглед на колониалните сгради по това време. Някога градът по градоустройствен план е бил предвиден за миньорски, тъй като отговарял за важността за това в района, в който се намирал. Но, както много други остроумни съчетания, той постепенно бива превърнат в една великолепна смесица от стари сгради и части такива, чиято визия определено привличала погледите на съвременните жители на Гоя още за времето си. Не бива да Ви учудва, но Гояс и неговите обекти, днес са част от списъците на организацията ЮНЕСКО.

Резерватът Пантенал

Намира се отново в централните части на страната и се простира на обширни територии от над 187 000 хектара, което бихте могли да си го представите бегло като мащаб. Съвсем наблизо бихте могли да отседнете в Мату Гросу, където има подходящи по вкуса на всекиго хотели, както и всичко, необходимо за престоя Ви. На континента едва ли има къде другаде да видите изворите на двете важни реки Рио Уругвай и Парана, както и една от най-мащабните екосистеми с прясна вода в света и мочурища. Заслужава си и ние горещо Ви препоръчваме тази екскурзия.

Catogories: Uncategorized

Comments are closed.